בואו נדבר על שעון קיץ

בהחלפת השעון לשעון קיץ אנחנו מזיזים את השעה קדימה מה שאומר שיש לנו “פחות שעה לישון”.

הורים לתינוקות שמתעוררים מוקדם ישמחו מאוד מהזזת השעון כי התינוקות פתאום יקומו מאוחר יותר (ביוש 5 בבוקר :)) אבל תינוקות שנמצאים במסגרת יצטרכו כנראה להעיר אותם כדי להספיק למסגרות ולעבודה.

חלק מהפתרונות שמציעים להורים, בעיקר להורים לילדים שנמצאים במסגרת הוא להתכונן מראש לסיטואציה ולהשכיב את התינוקות שלהם מוקדם יותר כמה ימים לפני השינוי כדי להתכונן.

בפועל, מדובר על להניח את התינוק לישון כשהוא לא עייף מספיק כדי להרגיל את הגוף. אבל, השכבה מוקדמת מדי עלולה לגרום לקישור שלילי למיטה כי התינוק יוכנס לשינה כשהוא לא מספיק עייף.

מה שעלול להוביל לטרטור הורי (אמא בואי/מים/בכי וכו) ולתסכול מיותר של שני הצדדים

התבלבלתם? בצדק!

השעות המומלצות להשכבת תינוקות וילדים לישון הם בשעות בהן המלטונין בשיא שלו 18:30-20:00. אני ממליצה להשכיב תינוקות וילדים לישון בין 18:00-19:30 כשהשעה הכי מוקדמת לשנת לילה היא 17:50
תזכרו שאף פעם אי אפשר להיות בדיוק מירבי על השיא של המלטונין וכך אנחנו בטוח לא נכנסים למצב עייפות יתר.

אז מה כן עושים?

1. אם יש לכם אפשרות לא להעיר את ילדי המסגרות ולתת להם לקום יקיצה טבעית – מעולה! תוך ימים ספורים הילדים יסתגלו לשעון החדש

2. לא מקדימים את שנת הצהריים (שנת צהריים תתחיל מ12 ואילך) גם אם התינוק נראה עייף כדי לסגל אותו לשעון החדש.

3. לוקחים בחשבון שיש סיכוי שיומיים שלושה אחרי הזזת השעון התינוק/הילד שלנו עשוי להיות עייף יותר במהלך היום בגלל שיש פחות שעות שינה. אבל זה רק עד שהשעון הפנימי שלו יסתגל לשינוי. סבלנות היא שם המשחק.

4. לא משנים הרגלים. שמרו על כל הרגלי הבית והשינה בדיוק כפי שהם היום.

5. יש מצבים בהם מומלץ להיות הורה תגובתי ולא יוזם – זה לגמרי אחד מהם 😊