התינוק שלך מתעורר אחרי 40 דקות? ?
הפוסט הזה בשבילך!

זיהינו סימני עייפות, הרדמנו, הנחנו והופ אחרי 40 דק התינוק מתעורר.
לפעמים שמח לפעמים עצבני אבל תמיד מתעורר. אז למה בדיוק זה קורה ואיך יוצאים ממעגל הקסמים הזה? כל התשובות ממש פה.

מחזור שינה של תינוק הוא 40-60 דקות. לאחר פרק הזמן הזה התינוק שלנו מגיע לשלב המעבר: שווה לי להתעורר או לא שווה לי להתעורר ?!
ישנם תינוק שתמיד יתעוררו אחרי מחזור שינה אחד.

מה הסיבות העיקריות שבגללן התינוק שלנו מתעורר?

1. עייפות יתר – התינוק שלנו מגיע לעייפות יתר כשפספסנו את סימני העייפות ולא הרדמנו אותו בזמן.

מהם סימני העייפות? גירוד בעיניים, גירוד בראש או גירוד באוזניים. גבות אדומות, בהייה ממושכת מכירים את התינוקות ה”סקרנים” ? פיהוק, עצבנות, חוסר יכולת ליצור קשר עין, הטיית המבט לצדדים וכו…

2. רעב – ישנו מעגל קסמים שקשור לאוכל ועייפות יתר?
התינוק עייף ⬅ אוכל מעט כי נרדם על הבקבוק/השד או אוכל רק עד להשבעת הרעב הראשוני ⬅ עייף מדי ולא ממשיך לאכול כי נרדם ⬅ מתעורר אחרי זמן קצר כי רעב ⬅ מעגל שלא נגמר…
3. גרפס – אויר כלוא בבית החזה שמפריע לתינוק שלנו להיכנס לשינה עמוקה או להמשיך למחזור שינה נוסף. לכן אני תמיד ממליצה להרים את התינוק דקות גם אם הוא נרדם במהלך ההאכלה.
4. אוירת שינה – במהלך הלילה החשכת הביתה והורדת אורות וגירויים עוזרת לתינוק שלנו להיכנס לאוירת שינה. במהלך היום, אני ממליצה להחשיך מעט את החדר של התינוק. במידה ואנחנו מחוץ לבית נכסה את העגלה בה התינוק נרדם בצורה בטוחה. במידה והשינה של התינוק במנשא או במקום אחר, נדאג לכסות את עיני התינוק (בצורה בטוחה) על מנת לא לפגוע בשינה וכדי שלא ייכנסו ההורמונים המעוררים למערכת…
חשוב לזכור – במהלך שנת התינוק בלילה ננסה לשמור על שקט יחסי אבל “רעשי בית” רגילים מבורכים (בישול, טלויזיה בווליום סביר, הורדת מים בשירותים, דיבור וכו)
5. תלות בהרדמה – במידה והתינוק שלנו נרדם בדרך ספציפית, לרוב יהיה לו קשה מאוד להמשיך למחזור שינה נוסף שלא באותה הדרך.


אז מה עושים?

1. שמים לב לסימני עייפות או פשוט מסתכלים על השעון לפי גיל התינוק משכיבים אותו לישון.
2. מודעים למעגל הקסמים של האכלה ושינה ומנסים לשנות כל פעם משהו קטן בזמנים כדי לצאת ממנו.
3. מרימים את התינוק שלנו לגרפס אחרי כל האכלה לכמה דקות (כן, גם בלילה).
4. אני תמיד ממליצה *לא* להישאר בבית רק כדי שהתינוק יישן. חופשת לידה נועדה גם כדי לפגוש אמהות והורים נוספים החווים בדיוק את אותן חוויות. אל תשכחו שמדובר גם בזמן איכות עם התינוקות שלנו. מצאו את הדרך הנכונה לכם ליצירת אוירת שינה גם מחוץ לבית.
5. אין דרך אחת להרדמה – כל תינוק הוא אינדיבידואל וכל תקופה דורשת התייחסות אחרות. אני ממליצה לנסות מספר דרכים שונות להרדמה כדי שלא נהיה כבולים לדרך הרדמה אחת שלא תמיד אפשרית (למשל כדור פיזיו, מוזיקה, הורה ספציפי וכו). נסו כל דרך כמה ימים מספר פעמים וכמה דקות כדי שגם ההרגלים שלכם כהורים לא יתקבעו רק לדרך אחת.
❣ תזכרו תמיד שאתם מדריכי הדרך של התינוקות שלכם. תסמכו על הלב והאינטואיציה שלכם שאתם עושים הכל והכי טוב שאתם יכולים כדי שהם יכנסו לעולם בצורה הכי טובה והכי מחבקת ❣

**ההמלצות רלוונטיות לתינוקות עד גיל 6 חודשים**