הקיץ כבר כאן ונושא שתיית מים עולה הרבה בסדנאות שאני מעבירה ובפורומים השונים.
המים הם 55%-65% מגופו של אדם מבוגר, אצל ילדים אחוז המים בגוף הוא 70%. מים הם הבסיס למזון בגוף האדם. אדם אינו יכול להתקיים ללא מים. המים מעורבים בכל פעולות גופנו, החל ממחזור הדם, הפרשות שונות (רוק, שתן וכו’), עיכול, ספיגת מזון, פעולות הנעשות בתוך ועל ידי התאים וכו. כמו כן, המים מעבירים מזון לכל חלקי גופנו ואחראים על פינוי הפסולת. אחד התפקידים החשובים של המים בגופנו הוא ויסות טמפרטורה בגוף. חוסר של נוזלים בגוף עלול ליצור בעיות בריאותיות רבות.
על פי הנחיות משרד הבריאות עד גיל חצי שנה תזונתו העיקרית של תינוק תתבסס על חלב אם ותמ”ל.
כאשר אנו מתחילים לשלב מזון מוצק לתינוק נתחיל לשלב גם מים, אחרי ארוחת המוצק ו/או בין הארוחות.

כמה מים?
תלוי  ההמלצות משתנות מאדם ואדם וכמובן בגיל.
כמות הנוזלים לה תינוק מגיל שנה זקוק מחושבת על פי משקל גופו של התינוק בכפולות של 100 מ”ל.
לדוגמא: במידה והתינוק שלנו שוקל 12 ק”ג, כמות הנוזלים שעליו לצרוך היא 1,200 מ””ל ליום. במידה והתינוק צורך תמ”ל נוריד את כמות התמ”ל שהוא שותה מהמספר הכללי ונקבל את כמות המים הנדרשת שהתינוק אמור לשתות ביממה. במידה והתינוק יונק החישוב משתנה משום שלא ניתן לכמת את כמות הנוזלים בהנקה.

 

האם משנה מה התינוק שלנו שותה? ברור!
ישנם יתרונות רבים למים, מים אינם מכילים חומרי טעם וצבע, במים אין קלוריות וסוכרים הגורמים להשמנה מיותרת. בנוסף, הוספת סוכר למשקאות מעלה את הסיכון לעששת בשיניים. מים ממותקים ומיצים אינם מומלצים כלל, הם פוגעים בתיאבון ואת הקלוריות שהם מספקים רצוי לצרוך על ידי אכילת אוכל מזין ומגוון כדי לספק לגוף את כל אבות המזון והוויטמינים הדרושים לו.